+31 6 30831488

As salaam aleikom, Welkom,

Geboren in Zuid-Amerika, ben ik in de jaren ‘70 naar Nederland gekomen als politiek vluchteling. Mijn Latijnse wortels kleuren de Nederlandse samenleving met Spaanse invloeden. Opgegroeid in Assen heb ik onder meer kaas, stamppot en dropjes leren toevoegen aan mijn menu. En natuurlijk een koekje bij de koffie.

Om als migrantenvrouw mijn eigen plek te vinden in dit land was en is een uitdaging. Integratie lijkt vaak synoniem voor aanpassen. Maar wat mij betreft ligt dit veel subtieler. Daarom begeleid ik migrantenvrouwen en vluchtelingen die zoeken naar balans tussen de cultuur waar ze uit voortkomen en het leven in Nederland.

In 2011 heb ik mijn diepste verlangen een plek mogen geven; een hernieuwde connectie aangaan met God door mij te bekeren tot de Islam. Dit maakt dat ik me sterk maak voor moslima’s die, binnen onze Nederlandse cultuur, het beste uit zichzelf willen halen, zich willen ontwikkelen op persoonlijk vlak en van waarde willen zijn binnen hun gemeenschap. Kortom: ik zet me in om onze multiculturele identiteit en nationaliteit kleur geven.

Bij mijn vorm van professionele ondersteuning zet ik -naast mijn geloof- diverse methodes en methodieken in en kennis verbonden aan (islamitische) psychologie, communicatie en ACT. Daarnaast heb ik ervaring binnen het werkveld ‘seksuele intimidatie en (huiselijk) geweld’. Ook ben ik OMEI-getraind.

Naast mijn mensgerichte opleiding communicatie heb ik talloze cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook nu sta ik niet stil en blijf ik nieuwe methodieken en (online) trainingen volgen. Want ik geloof erin dat we een leven lang kunnen en dienen te blijven leren. Ik heb ruim 25 jaar werkervaring in binnen- en buitenland, waarvan ruim vijftien jaar binnen het vakgebied communicatie.

Samenwerken met organisaties en zzp’ers op projectbasis om zo kennis, talenten en kwaliteiten van migrantenvrouwen en moslima’s te vergroten vind ik uitdagend en doe ik graag. Als je geïnteresseerd bent in co-creatie kom ik graag met jou in contact.

Verder ben ik inzetbaar als consultant, voor vraagstukken gerelateerd aan migrantenvrouwen, vluchtelingen en moslima’s en onze multiculturele samenleving.

De naam Safa betekent onschuld, helderheid, puurheid en sereniteit.

Ik vraag aan Allah om je zuiver inzicht te geven en het je makkelijk te maken. Ameen.

Fi Amanillah

Safa Coaching