إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِلْمُتَوَسِّمِينَ

“Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor degenen die er lering uit trekken.” – Sura Al-Hijr, vers 75

Op pad met mij als jouw Wegwijzer
Ik volg de opleiding tot natuur Wegwijzer en leer hierbij o.a. om met aandacht naar de natuur te luisteren en te kijken. Dit stelt mij in staat om de tekenen van de schepping en schepsels beter te begrijpen en te interpreteren, binnen passende islamitische kaders.

Het gaat in de eerste plaats om het waarnemen van het universum om er lessen uit te trekken en spirituele voeding te ontvangen door wat je spiritueel en fysiek ervaart.

Ten tweede gaat het om het ervaren hoe de fluisteringen van de natuur via de zintuigen binnenkomen en jou innerlijke bron voeden en verrijken.

Tot slot leer je via de natuur jezelf beter kennen en begrijpen, de natuur te omarmen, de glorieuze schepping van Allahﷻ te aanschouwen en te baden in de helende en liefdevolle kracht. Alle lof is aan Allahﷻ!

Door je als professionele natuur Wegwijzer mee te nemen op een reis door de natuur, kun je ontdekken wat jou ondersteunt om met meer tevredenheid te leven en in diepere verbinding te staan met de schepping en onze Schepper. Zodat jouw innerlijke bron volledig tot bloei kan komen in-sha’Allah.

Traject voor beginners: kennismaken met tawassum (de Tekenen)
We gaan 3 uur samen op pad in de natuur om inspiratie te ervaren door wat het universum jou toont en het reflecteren op de schepping, de Schepper en jezelf. We bespreken wat je ervaart en leert en je krijgt (creatieve) opdrachten om dat wat je ontdekt te verankeren via woorden en/of beelden.

Praktische informatie
Jouw investering bedraagt 120 euro*. Hier is eten, drinken en materialen bij inbegrepen.

De wandelingen vinden plaats in de kop van Drenthe of het zuidelijk deel van Groningen. Wil je liever wandelen in jouw eigen buurt? Hou er dan rekening mee dat de prijs exclusief reiskosten is.

We kunnen in (vroege) ochtend op pad gaan of in de middag. Dit verschilt per seizoen en ik hou hierbij rekening met de gebedstijden.

Om te selecteren met wie ik aan het werk ga, maak ik gebruik van een intakeformulier.
Deze kun je online invullen en verzenden. Zodra ik het formulier heb ontvangen, neem ik contact op in-sha’Allah. Ik heb per jaar maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol.

Opgave kan via dit formulier.

Vanwege de coronamaatregelen is dit aanbod momenteel niet beschikbaar. Gair Inshaa Allah. Het formulier is daarom momenteel niet beschikbaar.

*: bedrag is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB.

Wees als een bij, alles wat hij eet is schoon, alles wat hij laat vallen is zoet, en de tak waarop hij zit breekt niet.”

Imam Hazrat Ali bin Abi Talib